Iskias og Piriformis syndrom

Beskrivelse

De fleste behandlere har på et eller andet tidspunkt haft klienter eller patienter med smerter dybt inde i ballen og udstråling på bagsiden af det ene ben. Disse er mange gange frustreret, fordi de ofte får mange forskellige meninger blandt undersøgere og behandlere. Frustration går måske mest på den manglende bedring trods terapi. Næsten alle kender til nerven; nervus iskiadicus (iskiasnerven), men så er det måske underligt, at så få har god effekt af den terapi der tilbydes. Alt for tit bliver tilstanden er kronisk.

Der kan også opstå symptomer som man umiddelbart ikke forbinder med en af de to tilstande, det kan f.eks. være smerter i underlivet, tømnings smerter når man skal på toilettet og smerter omkring sacroiliacaleddet.

Nu har Jan Lasota lavet et 1-dagskursus i forståelsen for hvad iskias og piriformis syndrom er, hvori forskellene består, og vigtigst af alt, hvordan man behandler disse tilstande optimalt. Det er to vidt forskellige skader og derfor skal de også behandles på vidt forskellige måder, selvom symptomerne stort set er identiske. Husk på iskias er en nerve mens piriformis er en muskel.

På kurset vil vi gennemgå hvordan de to tilstande opstår, hvordan man undersøger og differentiere den ene skade fra den anden, hvordan de behandles effektivt, således du bagefter har et effektivt redskab i din værktøjskasse til behandling af disse tilstande.

Vi vil gennemgå behandling ved hjælp af muskel energi teknik (MET), PNF teknikker (proprioceptive neuromusculær facilitering), triggerpunkts terapi, cryoterapi, kinesiotapening, udspæningsteknikker.

Tidligere kursister udtaler:
"Mit fovorit kursussted, hvor alt klapper - underviser, forplejning og fagligt niveau. Meget brugbart kursus, der kam bruges straks. Masser af guldkorn" Kirsten B. borg
"Super kursus" Mette Busk

Kursustype: Kursus med fysisk tilstedeværelse

Kursusudbyder: Helle Roed Kursuscenter

Dato: 30.08.2023

Sted: Majsmarken 1, 9500 Hobro

Pris: 1700

RAB-timer: 7

Hvem henvender kurset/efteruddannelsen sig til: alle behandlere

Underviser(e): Jan Lasota

Tilmelding: https://www.helleroed.dk