Kursus i triggerpunktsbehandling

Beskrivelse

Har du som zoneterapeut eller massør prøvet at behandle et smertefuldt område uden tilfredsstillende resultat. Her kan det ofte være triggerpunkterne der er den oprindelige smertekilde.

Triggerpunktsbehandling bør prioriteres højt af enhver professionel behandler, når der er tale om smerter i bevægeapparatet. 75% af triggerpunkterne er sammenfaldende med akupunkturpunkter.
Et triggerpunkt er et hypersensitivt område der opstår i en muskel der går i hypertonus (forhøjet hvilespænding). Men det kan også opstå, hvis der er problemer langs triggerpunktets smerteområde. Der kan altså opstå problemer langt fra, hvor triggerpunktet er. Det gælder derfor om at undersøge musklerne og vævet grundigt igennem.

Du har sikkert allerede stiftet bekendtskab med nogle akupunktur / triggerpunkter gennem din uddannelse og kender til den smertestillende og afslappende effekt der udløses ved brug af disse punkter. På kurset vil der være lidt anatomi/fysiologi i forbindelse med triggerpunkter. Du vil lære hvad et trigggerpunkt er, hvordan de påvirker musklerne og kædesystemerne i kroppen. Du lærer diagnosticering af triggerpunkter på muskelkædeniveau og behandling af muskelkæderne. Ligeledes vil du lære hvordan du diagnosticerer det enkelte punkt og dets funktionsområde på bevægeapparatet, samt flere former for behandlinger af et triggerpunkt bl.a. trykbehandling, cryoterapi (is-behandling) og proprioceptiv tapening (tape over den spændte muskel).

Kursustype: Kursus med fysisk tilstedeværelse

Kursusudbyder: Helle Roed Kursuscenter

Dato: 04.11.2022

Sted: Helle Roed kursuscenter, Majsmarken 1, 9500 Hobro

Pris: 2900

RAB-timer: 15

Hvem henvender kurset/efteruddannelsen sig til: alle behandlere

Underviser(e): Jan Lasota

Tilmelding: https://www.helleroed.dk