Manuel terapi af kranium og ansigt

Beskrivelse

Kurset her vil give dig en forståelse og behandlingsmetode til den gruppe af klienter, der komme med kronisk hovedpine og som ofte virker terapiresistente.

Rigtig mange hovedtraumer, piskesmælds- læsioner og rygskader påvirker det membranøse system inde i kraniet. Det membranøse system, er det system der deler hjernen og rygmarvsystemet. Det er skabt af bindevæv.

Mange af disse klienter har et voldsomt forbrug af stærkt smertestillende medicin og lever i det man vil kalde for et sandt ”smertehelvede.”

Dura mater (den yderste hjernehinden), kranio-suturere (de led der holder kraniet sammen, de "syninger" der holder kraniet sammen) og små interkranielle foraminia (de små huller der er i kraniet, hvorfra der udløber nerver og blodkar) kan være påvirket ved selv mindre traumer og give patienter en nærmest ulidelig hverdag.

Kurset henvender sig til alle behandlere.
Du vil lære at undersøge for forskellige intrakraniale læsioner dvs. de skader der sker inde i kraniet, og hvordan du behandler disse.

Kurset er ikke kranio-sakral terapi, omend man forsøger på at behandle de samme lidelser, men her er der lagt langt mere vægt på manuel terapi.

Det er en fordel at du har en lille smule kendskab til anatomien i området, så det anbefales at du kikker lidt i anatomibogen i det kapitel, der handler om kraniet inden kurset.

Kursustype: Kursus med fysisk tilstedeværelse

Kursusudbyder: Helle Roed Kursuscenter

Dato: 05.12.2022

Sted: Helle Roed Kursuscenter, Majsmarken 1, 9500 Hobro

Pris: 2900 kr.

RAB-timer: 15

Hvem henvender kurset/efteruddannelsen sig til: alle behandlere

Underviser(e): Jan Lasota

Tilmelding: https://www.helleroed.dk