Thorax Akupunktur - 30 timer (2 kursusdage + e-learning)

Beskrivelse

Jeg udbyder dette kursus som reaktion på de nye krav, der stilles til akupunktører, der vil give nåleakupunktur på brystkassen. Da jeg underviser i akupunktur, valgte jeg at tage på et af de lovpligtige sikkerhedskurser. Som jeg oplevede det, var kurset uden akupunkturfaglig undervisning. Mest overraskende var der ingen undervisning knyttet til lokalisation af punkter og stikteknik, som efter min opfattelse er den vigtigste del af sikkerheden omkring thorax akupunktur. Min konklusion er, at de lovpligtige sikkerhedskurser er uden akupunkturfaglighed og derfor mangelfulde. Jeg har udformet dette kursus, som jeg mener det burde være, og jeg håber, at det på sigt kan erstatte det nuværende lovpligtige kursus.
Så føler du dig utryg ved at give nåleakupunktur på thorax, og savner du faglighed i den forbindelse, så er dette kursus noget for dig.
På de to kursusdage, vil vi efter korte oplæg lave øvelser, hvor vi lokaliserer og stikker udvalgte thoraxpunkter, og evt. afprøver teknikker der kan erstatte nålene i de farligste punkter.
Den e-learn baserede del af kurset har primært fokus på viden om brystkasse og lunger, sikker stikteknik, risikovurdering af klienten og relevant kommunikation. Sagen er, at pneumothorax langt fra altid opstår på klinikken, men først mange timer efter behandlingen. De lovpligtige kursers førstehjælps-perspektiv er, også på dette punkt, utilstrækkelig. Kommunikation med klienten er derfor afgørende.

Kursustype: Kursus med fysisk tilstedeværelse

Kursusudbyder: Skolen hos Pons v/Kjeld Bruun-Jensen

Dato: 04.05.2023

Sted: Akupunkturskolen - Skolen hos Pons. Rynkebyvej 13. 5750 Ringe

Pris: 3995 kr. som betales ved tilmelding. (Inkl. moms er prisen 4993,75 kr.)

RAB-timer: 30

Hvem henvender kurset/efteruddannelsen sig til: Akupunktører

Underviser(e): Om underviser Kjeld Bruun-Jensen - læge, ph.d. og cand. scient. san. Akupunktør fra Shanghai International Acupuncture Training Centre og Shanghai College of Traditional Chinese Medicine. Desuden diplomudd. fra Dansk Medicinsk Selskab for Akupunktur. Forfatter til 11 bøger, heraf 4 bøger om akupunktur.

Tilmelding: www.akupunktur-uddannelse.dk (se "Thorax Akupunktur" under modul 3)