Psoas kursus

Beskrivelse

Den mest kendte funktion for m. iliopsoas er nok hoftebøjning, hvor det er musklens primære hovedopgaver at bøje hofteleddet. Denne bevægelse er essentiel for mange daglige aktiviteter som at gå, løbe, stå op fra en siddende position og trapper.
Derudover skaber iliopsoas stabilisering af rygsøjlen, pastoral kontrol, fremmer vores atletiske bevægelser, samt har en indirekte påvirkning på åndedrætsfunktionen.

I det store hele spiller iliopsoas en central rolle i kroppens bevægelsesmekanik og pastorale kontrol, hvilket gør den til en af de vigtige muskler i vores motoriske system

Men ved du hvilke relationer m. iliopsoas har til vores funktioner i bækkenet, vores mellemgulv (m. diaphragma) eller til vores organer?

På psoas kurset vil vi dykke ned i anatomi og fysiologien, ikke bare af m. iliopsoas, men også af de forskellige strukturer, der har en forbindelse til og kan påvirke, samt hvilke den blive påvirket af.

Derudover vil der være et stort fokus på behandling af både selve musklen, men også af de strukturer som kan være årsag til at m. iliopasos ikke aktiveres som den burde, eller at den forbliver hyperton til trods for behandling.

Psoas musklen er også en af vores store ”følemuskler”. Den kan blive påvirket ved bl.a. stress og angst. Det vil underviser Anne Mette også komme ind omkring i løbet af kursusdagen.

Underviser på kurset er Anne Mette Meier arbejder som manuel terapeut, akupunktør og osteopat DO.
Kurset henvender sig til alle typer behandlere.

Kursustype: Kursus med fysisk tilstedeværelse

Kursusudbyder: Helle Roed Kursuscenter

Dato: 05.09.2024

Sted: Majsmarken 1, 9500 Hobro

Pris: 1700

RAB-timer: 7

Hvem henvender kurset/efteruddannelsen sig til: Alle behandlere

Underviser(e): Anne Mette Meier

Tilmelding: https://www.helleroed.dk/site/site.php?site=6908