Input fra udlandet – også uden hotel og fly

Faglige input, inspiration og netværk – i Rom, Prag eller online. Der er masser af inspiration at hente ude i den store verden.

Af Jesper Odde Madsen

I denne tid må mange af os prioritere udgifterne benhårdt. Men når man har muligheden, kan jeg kun anbefale at deltage i en konference om alternativ/komplementær behandling.

Der er flere konferencer på bedding i den kommende tid. Jeg kan skrive under på, at det er givende og spændende at deltage, og at man får et godt netværk som sidegevinst.

Når det er sagt, så koster det tid og penge at tage til konference i tre dage. Men den gode nyhed og den positive bivirkning af corona er, at de fleste konferencer nu også foregår online. Man sparer altså både flybillet, hotel og al den gode mad og drikke, man heller ikke kan undvære.

I stedet sætter man sig bare foran computeren, forsynet med en kop te og lidt snacks – uden at skulle tænke på make-up eller rene skjorter. Man kan holde pause eller skifte til et parallelt punkt på programmet, når man har lyst. Og ingen kø ved toiletterne…

I Prag sker det 15-17. september 2023. Det er ”World Health Congress 2023” i Prag, arrangeret af “The Institute for TCIM/CAM”.  Her er der ikke så meget fokus på videnskabelige studier, men på at muliggøre dialog og gensidigt samarbejde mellem EBM og CAM/TCIM, og på at fremme gensidig kommunikation mellem alle interessenter, offentlige og private.

Lige efter denne konference kommer ”2nd World Congress on Integrative Medicine & Health (WCIMH)”, som finder sted i Rom 20-23. september 2023. Her vil der derimod blive præsenteret mange videnskabelige studier fra hele verden. Den er arrangeret af ISCMR, International Society for Traditional, Complementary & Integrative Medicine Research, og ESIM, European Society of Integrative Medicine. 

Denne i USA er nok den sværeste at finansiere, da den foregår i San Diego, Californien: ”AIHM Conference - People. Planet. Purpose.” Det sker 5-8. oktober 2023.  Den er arrangeret af The Academy of Integrative Health & Medicine (AIHM) som er et tværfagligt fællesskab af sundhedsprofessionelle, forskere og akademikere forenet af en fælles værdi: at behandle hele mennesket - sind, krop, ånd, samfund og planet.

---

Fælles for alle konferencerne er, at man ikke skal være læge eller forsker for at deltage. Det er klart, at noget vil virke lidt langhåret, men det springer man bare over. Og noget af det bedste for os, der ikke er læger eller forskere, er at man også kan få udbytte af simpelthen at snakke med folk fra andre lande. Mange bruger nemlig tid uden for auditorierne, og mange af dem er heller ikke akademikere.

I de kommende nyhedsbreve vil jeg informere, når nye konferencer dukker op – og rygtet siger, at ét af vores medlemmer snart vil berette om en konference, han har deltaget i.

Forkortelser

CAM: Complementary and Alternative Medicine.

IM: Integrative Medicine

TCIM: Traditional Complementary and Integrative Medicine.

EBM: Evidence Based Medicine